Wat is Made in Heaven?

Nino Van der Stoop en Wessel Mantel leerden elkaar kennen tijdens de dramalessen van Heliomare onderwijs.  Heliomare onderwijs biedt onderwijs, zorg en revalidatie aan kinderen en jongeren met een lichamelijke of meervoudige beperking.

Nino en Wessel hebben beiden een spierziekte. Tijdens het maken van diverse schoolvoorstellingen onder leiding van Willem-Jan Hoekstra, hebben de twee in 2015 het idee opgevat een Rock Opera te gaan maken. Met als inspiratiebron: het leven van rocksterren in de jaren zeventig. Denk aan knallende speakers, ronkende gitaren en gillende groupies.

Tijdens het voorbereidingsproces in december 2015 is Wessel heel onverwachts overleden. De dag voor zijn overlijden hadden wij een doorstart gemaakt van het project. We wisten de uitgangspunten. De samenvatting van het verhaal was rond. We waren er klaar voor. En toen hoorden we het vreselijke nieuws.

Nino die hem verschrikkelijk mist, wil het project graag voortzetten uit eerbetoon en ter nagedachtenis aan zijn vriend.

De voorstelling

Tijdens de muzikale vertelling Made in Heaven kruipt Nino in de huid van de getalenteerde muzikant Syd Gabriel. Syd vertelt het verhaal van zijn jeugd; hoe hij samen met zijn vriend Stephen Brown hun muzikale droom om een rockband op te richten najaagt. En hoe hij in de loop der jaren verandert van een naïeve verlegen jongen in een door het leven getekende man. Vele jaren later kijkt Syd Gabriel terug op wat er geworden is van hun droom.

Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig en is grotendeels gesitueerd in de studioruimte van een top-producer. In die ruimte zitten Syd en Stephen met hun muzikale vrienden vast aan een wurgcontract. Terwijl ze worden zoet gehouden met drank, drugs en groupies brengen ze de ene wereldhit na de andere uit. Na een ongeluk overlijdt zijn vriend Stephen en mogen ze geen muziek meer maken. Syd besluit hierop het recht in eigen hand te nemen en richt een eigen plantenlabel op, de laatste wens van zijn overleden vriend.

Een coming of age drama waarin liefde voor muziek zelfs de dood overwint. Tevens een pleidooi om iemand op zijn kwaliteiten te beoordelen. Niet op zijn beperkingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s