Over Made in Heaven

Nino Van der Stoop en Wessel Mantel leerden elkaar kennen tijdens de dramalessen van Heliomare onderwijs. Heliomare onderwijs biedt onderwijs, zorg en revalidatie aan kinderen en jongeren met een lichamelijke of meervoudige beperking.

Nino en Wessel hebben beiden een spierziekte. Tijdens het maken van diverse schoolvoorstellingen onder leiding van Willem-Jan Hoekstra, hebben de twee in 2015 het idee opgevat een Rock Opera te gaan maken. Met als inspiratiebron: het leven van rocksterren in de jaren zeventig. Denk aan knallende speakers, ronkende gitaren en gillende groupies.

Tijdens het voorbereidingsproces in december 2015 is Wessel heel onverwachts overleden. De dag voor zijn overlijden hadden wij een doorstart gemaakt van het project. We wisten de uitgangspunten. De samenvatting van het verhaal was rond. We waren er klaar voor. En toen hoorden we het vreselijke nieuws.

Nino die hem verschrikkelijk mist, wil het project graag voortzetten uit eerbetoon en ter nagedachtenis aan zijn vriend.

De voorstelling

Tijdens de muzikale vertelling Made in Heaven kruipt Nino in de huid van de getalenteerde muzikant Syd Gabriel. Syd vertelt het verhaal van zijn jeugd; hoe hij samen met zijn vriend Stephen Brown hun muzikale droom om een rockband op te richten najaagt. En hoe hij in de loop der jaren verandert van een naïeve verlegen jongen in een door het leven getekende man. Vele jaren later kijkt Syd Gabriel terug op wat er geworden is van hun droom.

Het verhaal speelt zich af in de jaren zeventig en is grotendeels gesitueerd in de studioruimte van een top-producer. In die ruimte zitten Syd en Stephen met hun muzikale vrienden vast aan een wurgcontract. Terwijl ze worden zoet gehouden met drank, drugs en groupies brengen ze de ene wereldhit na de andere uit. Na een ongeluk overlijdt zijn vriend Stephen en mogen ze geen muziek meer maken. Syd besluit hierop het recht in eigen hand te nemen en richt een eigen plantenlabel op, de laatste wens van zijn overleden vriend.

Een coming of age drama waarin liefde voor muziek zelfs de dood overwint. Tevens een pleidooi om iemand op zijn kwaliteiten te beoordelen. Niet op zijn beperkingen.

Wie zijn Made in Heaven?

Nino van der Stoop (Haarlem, 1998)
Nino is schrijver en zanger van The Cloaks. Hij stond met zijn vriend Wessel Mantel aan de basis van Made in Heaven. Hij studeert boekhouden om later te werken bij een financiële administratie. Zijn grootste hobby en passie is muziek, hij verzamelt albums uit de jaren 60 en 70. “Het mooiste aan Made in Heaven vind ik de mix tussen het verhaal en muziek,”

Thijs Hoekstra (Haarlem, 1998)
Thijs is de gitarist van The Cloaks en speler in Made in Heaven. Thijs is in verschillende bands actief en heeft theaterervaring als acteur. “Made in Heaven is een erg fijn project om aan mee te werken omdat het creatieproces heel vrij is en we werken als een echte band voordat we daadwerkelijk gaan theaterspelen”

Boris Vissers (Haarlem, 1998)
Boris is de toetsenist in het bandje The cloaks. Hij kent Nino al vanaf de basisschool, daar schreven ze al nummers samen voor onder andere de eindmusical. “Wat mij zo aanspreekt aan dit project is de combinatie van verhaal en muziek en de uitdaging om dit tot een mooi eindproduct te brengen”.

Lourens van der Zwaag (Heemstede, 1998)
Lourens is de drummer van The Cloaks. Hij studeert jazztrompet aan het conservatorium van Amsterdam, maar hij speelt sinds anderhalf jaar drums wanneer hij samen met Thijs en Boris jamt. Via Thijs is hij bij het project gekomen en hij vindt het een te gekke ervaring. ”Los van de gezelligheid en lol die we hebben tijdens het oefenen en creëren, leer ik ontzettend veel over een muziekstijl en instrument waar in zelf niet in thuis ben en ik kijk uit naar de voorstellingen! Het wordt heel bijzonder.”

Willem-Jan Hoekstra
Willem-Jan is de artistiek begeleider en regisseur van Made in Heaven. Willem-Jan is naast docent op Heliomare Onderwijs theatermaker en dramadocent en heeft veel ervaring met het opzetten van theaterprojecten en het begeleiden van jongeren in het creatieve proces.

Stefan Schoorl (Heemskerk, 1990)
Stefan heeft voor Made in Heaven de (pre)productie en publiciteit in handen. Stefan is actief als freelance filmeducator en programmamaker en werkte al eerder samen met Willem-Jan aan verschillende projecten. “Ik doe mee aan Made in Heaven omdat twee dingen samen brengt die ik belangrijk vind: het vertellen van een oprecht verhaal op bijzondere wijze, èn jonge mensen die ergens voor willen gaan.”

Advertenties